Handtherapie

Er is samenwerking tussen Ergodus en handtherapeut Elly Willems van fysiotherapie Zuidereng https://www.fysiozuidereng.nl/ en handtherapeut/ergotherapeut Nicolette van de Fliert- Strikkeling van handtherapie & polstherapie Ede http://strikkeling.nl/

Het eerste bezoek aan de handtherapeut bestaat uit het in kaart brengen van het verminderd functioneren van de hand van de cliënt en en de impact in het dagelijks leven. Als duidelijk is geworden wat de onderliggende oorzaak is van het verminderd functioneren kan er gericht therapie worden gegeven.  Bijv. functieverbetering,  stabiliteitsherstel van de vingers, pols en duimgewricht. Dit gebeurt o.a. door middel van functionele oefentherapie, litteken/massage en indien noodzakelijk ondersteunt door spalktherapie.

De ergotherapeut richt zich veel meer op de praktische gevolgen die de verminderde inzetbaarheid van de hand geeft, daarbij kan gedacht worden aan bijv. ergonomie in het handelen, leefregels bij reuma/artrose, inzetten van kleine hulpmiddelen of tips en trucs om de hand minder te belasten. Daarnaast wordt er gekeken of de balans tussen belasting en belastbaarheid van de hand bij pijnklachten in balans is. Indien nodig kan er een werkplekbezoek gedaan worden om te kijken hoe de hand/handen uiteraard in relatie tot hele lichaam het best belast kunnen worden in de werksituatie.

 

Reacties zijn gesloten.