Vergoeding

Ergotherapie wordt voor maximaal 10 uur op jaarbasis vergoed vanuit de basisverzekering van uw zorgverzekeraar. Ergotherapie valt onder het eigen risico. In 2021 is dit € 385. Bij een aantal aanvullende verzekeringen worden er meer uren of extra kosten voor ergotherapie vergoed. Onze praktijk heeft met alle verzekeraars een contract.
De behandeling of het advies kan ook vergoed worden vanuit de werkgever of incidenteel ook vanuit een PGB. Uiteraard kunt u ook zelf de behandeling betalen. Hiervoor rekenen wij het Menzis tarief wat dat jaar geldt. In 2021 is dat €18,63 per 15 minuten en toeslag voor ergotherapie aan huis €25,46.

Rapportage letselschade; Dit wordt niet vergoed, hiervoor brengen wij 89,65 voor een rapportage in rekening bij de aanvrager.

VGZ, CZ  en Caresq stellen de eis dat bij Parkinson/Parkinsonisme u behandeld wordt door een ParkinsonNet therapeut om voor volledige vergoeding in aanmerking te komen. In onze praktijk zijn twee ergotherapeuten aangesloten bij ParkinsonNet, t.w. Jeannet Scheffer en Nicole Schoeber.

Zie voor evt. aanvullingen uit aanvullend pakket in 2021: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ergotherapie

 

Reacties zijn gesloten.