Vergoeding

Ergotherapie wordt voor maximaal 10 uur op jaarbasis vergoed vanuit de basisverzekering van uw zorgverzekeraar. Ergotherapie valt onder het eigen risico. In 2023 is dit € 385. Bij een aantal aanvullende verzekeringen worden er meer uren of extra kosten voor ergotherapie vergoed. Onze praktijk heeft met alle verzekeraars een contract.
De behandeling of het advies kan ook vergoed worden vanuit de werkgever of incidenteel ook vanuit een PGB. Uiteraard kunt u ook zelf de behandeling betalen. Hiervoor rekenen wij het DSW tarief wat dat jaar geldt aangezien zij het meest realistisch zijn in hun tarief. In 2023 is dat €19,48 per 15 minuten en toeslag voor ergotherapie aan huis € 30,45

Rapportage letselschade; Dit wordt niet vergoed, hiervoor brengen wij 89,65 voor een rapportage in rekening bij de aanvrager.

VGZ, CZ  en Caresq stellen de eis dat bij Parkinson/Parkinsonisme u behandeld wordt door een ParkinsonNet therapeut om voor volledige vergoeding in aanmerking te komen. In onze praktijk zijn vier ergotherapeuten aangesloten bij ParkinsonNet, t.w. Jeannet Scheffer, Nicole Schoeber, Martine van Nes en Susanne Scherrenburg.

Zie voor evt. aanvullingen uit aanvullend pakket in 2023: Ergotherapie vergoeding (update: 2023) – Zorgwijzer

 

Reacties zijn gesloten.