Ergotherapie Harskamp

Ergotherapiepraktijk Ergodus | Regio Harskamp

Ergodus is een ergotherapiepraktijk in de regio Harskamp, verbonden aan het Eerstelijnscentrum Beatrixpark in Ede.

Ergotherapie Harskamp

Ergotherapie is paramedische zorg, net zoals fysiotherapie, logopedie en diëtetiek. Ergotherapeuten stellen mensen in staat om opnieuw hun dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet meer lukt door lichamelijke of psychische problemen.

Uw mogelijkheden, wensen en uw omgeving worden als vertrekpunt genomen. Samen met u kijken wij hoe u uw leven en/of omgeving dusdanig in kan richten, zodat u optimaal uw dagelijkse activiteiten uit kunt voeren.

Als gevolg van ziekte, ouder worden of handicap kunnen alledaagse bezigheden problemen geven.  Activiteiten die mogelijk voorheen heel vanzelfsprekend gingen, lukken nu niet meer of gaan zeer moeizaam. Bij de ergotherapie gaat het om hele praktische activiteiten op het gebied van:

  • Werk, school, het volgen van een studie, het voeren van een huishouden
  • Zelfredzaamheid: mobiliteit,verzorging, communicatie, sociale contacten, administratie, etc.
  • Vrije tijd, ontspanning, dagbesteding

Werkwijze ergotherapeut

Na een telefonische afspraak komen wij veelal bij u thuis of op uw werkplek. De ergotherapeut start met het bespreken van de problemen van de cliënt. Ergotherapie is zorg op maat; de zorg wordt afgestemd op de wensen van de cliënt.

Ergotherapie vindt niet alleen in de behandelruimte van de ergotherapeut plaats, maar ook op de plek waar de problemen zich voordoen, zoals thuis, op het werk of op school.
De ergotherapeut bedenkt oplossingen, trainingen en geeft advies. Voor sommige oplossingen zijn hulpmiddelen of aanpassingen aan woon-, studie-, en werkomgeving nodig.
Uw leefomgeving wordt hier altijd bij betrokken. Daarbij kan het gaan om mensen die voor u belangrijk zijn, maar ook hoe uw omgeving is ingericht en hoe u daarbinnen kunt functioneren. Ook wordt er zoveel mogelijk samengewerkt met andere disciplines die rondom u betrokken zijn, bijv. de huisarts, de thuiszorg, de fysiotherapeut en andere hulpverleners.

Ergotherapeuten

De ergotherapiepraktijk bestaat uit zes ergotherapeuten.
U heeft altijd een vaste behandelaar en het streven is dat er zo min mogelijk gewisseld wordt. Al onze ergotherapeuten zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici.

Ergotherapie in de regio:

Bennekom Otterlo Veenendaal Wageningen Wekerom

Reacties zijn gesloten.