Ergotherapeuten

Ergotherapiepraktijk Ergodus bestaat uit vijf ergotherapeuten.
U heeft altijd een vaste behandelaar en het streven is dat er zo min mogelijk gewisseld wordt.
Alle ergotherapeuten zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici.

Jeannet Scheffer

Ergotherapeut Jeannet Scheffer Ik ben Jeannet Scheffer en sinds 1984 met hart & ziel ergotherapeut en vanaf 2008 praktijkhouder van Ergodus.
Mijn achtergrond is breed en ik ben van veel markten thuis. Ik heb ruime behandelervaring binnen de revalidatie en eerstelijns ergotherapie.
Daarnaast heb ik de nodige ervaring in advisering met betrekking de Wmo en werkplekadvisering.
Aangezien ik al lange tijd in de regio werkzaam ben, zijn de gemeente Ede en naburige gemeenten mij zowel qua instanties als netwerk goed bekend. Binnen de praktijk zie  ik vanwege deelname aan ParkinsonNet veel cliënten met de ziekte van Parkinson. Daarnaast heb ik veel affiniteit met dementie en ben actief als Edomah  coach om vakgenoten te ondersteunen om vaardiger te worden met Edomah (Ergotherapie bij Ouderen met Dementie en hun Mantelzorgers aan Huis). Ook heb ik afgelopen jaren extra expertise opgebouwd in het werken met mensen met kanker. Ik heb 9 jaar les gegeven op de Hogeschool Rotterdam, opleiding ergotherapie en les gegeven bij het NCOI.  Van nature ben ik een netwerker en bruggenbouwer. In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur en bezig met macrofotografie/natuurfotografie, zie https://vroegevogels.bnnvara.nl/community/fotos/fotograaf/Jeannet1961

Belangrijk in mijn visie zijn:

  • aansluiten op iemands levensverhaal
  • op zoek gaan naar wat iemand drijft
  • denken in mogelijkheden
  • buiten kaders durven denken

06-49619979, info@ergodus.nl

ergotherapeut Lysanne van OostromLysanne van Oostrom

Ik ben Lysanne van Oostrom en begin 2012 afgestudeerd als ergotherapeut.  Ik ben nu ruim zes jaar werkzaam als ergotherapeut in de eerstelijn. Ik vind het erg leuk om als ergotherapeut te werken, omdat het een gevarieerd beroep is met veel verschillende hulpvragen en mogelijkheden.

Het is voor mijn een uitdaging om samen met u te zoeken naar mogelijkheden en oplossingen om uw zelfstandigheid te vergroten. Ik heb veel ervaring met hulpmiddelen op het gebied van het aan en uittrekken van de steunkousen. Daarnaast ben ik gespecialiseerd als Edomah therapeut in ergotherapie bij cliënten met dementie en hun mantelzorgers.

Ik vind het mooi om te zien dat mensen door middel van ergotherapie hun zelfstandigheid kunnen behouden of vergroten.

06-47286844, lvanoostrom@ergodus.nl

Katia Gitsis

Ik ben Katia Gitsis en ik ben in 2014 afgestudeerd als ergotherapeut. In de afgelopen vier tijd heb ik heb ik veel ervaring opgedaan binnen een diversiteit aan doelgroepen en hulpvragen. Ik zie veel cliënten met NAH/CVA en ben verbonden aan het CVA team Ede e.o.. Ik heb de opleiding tot cognitief revalidatietherapeut afgerond.  Daarnaast zie ik ook veel mensen met chronische pijn en vermoeidheid. Ook werk ik een aantal uren binnen het onderwijs bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan fitness en hardlopen.

Wat mij zo enthousiast maakt tijdens het werken als ergotherapeut is de afwisseling die ik tegenkom en de creativiteit die daarbij komt kijken. Bij iedere cliënt zoek ik naar een oplossing op maat. Daarnaast kom ik het liefst bij de cliënt thuis, zodat we in zijn of haar eigen omgeving de zelfstandigheid en kwaliteit van leven kunnen vergroten.

06-24268785, kgitsis@ergodus.nl

Nicole Schoeber

ergotherapeut Nicole Schoeber Ik ben Nicole Schoeber en ik ben sinds 1997 ergotherapeut. Na eerst 5 jaar in een revalidatiecentrum te hebben gewerkt, heb ik de afgelopen 13 jaar als ergotherapeut/adviseur gewerkt voor een organisatie die assistentie biedt aan mensen met een lichamelijke beperking. Vanaf januari 2016 werk ik in de eerste lijn.

Ik heb veel ervaring in de behandeling/begeleiding van mensen met ernstige lichamelijke beperkingen, zoals bij MS, ALS en spierziekten. Daarnaast ben ik ben gespecialiseerd als ergotherapeut bij COPD en ben ik vanaf 2018 ParkinsonNet-therapeut. Ook ben ik geschoold in wat ergotherapie kan bieden bij mensen met kanker. Binnen onze beroepsvereniging Ergotherapie Nederland maak ik deel uit van de commissie OPEN (Ondernemers Platform Ergotherapie Nederland).

Al vanaf dat ik ergotherapie studeerde had ik de overtuiging dat ergotherapie het best tot zijn recht komt bij mensen thuis, als dat mogelijk is uiteraard. Ik zie het als een uitdaging om samen met de cliënt, met u, naar een oplossing te zoeken voor beperkingen die u ervaart tijdens uw dagelijkse activiteiten.

06-33750707, nschoeber@ergodus.nl

Isabelle Peters

Ergotherapeut Isabelle PetersIk ben Isabelle Peters en sinds 1996 werkzaam als ergotherapeut. Vanaf januari 2018 ben ik als freelancer werkzaam in de praktijk Ergodus.

Ik ben 47 jaar oud, getrouwd en heb een zoon van 18 en een dochter van 14 jaar.

De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest binnen de psychiatrie . Ik heb veel ervaring in het werken met mensen met psychische klachten en Niet Aangeboren Hersenletsel. Tot nu toe heb ik in de 2 de en 3de lijn gewerkt op een PAAZ van een ziekenhuis in Amsterdam en in de specialistische psychiatrie in Wolfheze. Sinds 10 jaar ben ik als ergotherapeut werkzaam in een kliniek voor mensen met de combinatie van NAH en psychische problemen. Ik heb veel ervaring met het werken met mensen met een depressie, angst klachten, ADHD en vermoeidheidsklachten.

Ik heb de cursus Cognitieve Revalidatie voor ergotherapeuten inmiddels afgerond. Hierdoor heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van geheugen en aandachtsproblemen en problemen met plannen, organiseren en problemen oplossen. De vaak onzichtbare gevolgen van hersenletsel en psychische problemen op het dagelijks leven boeien mij zeer. Ik wil graag begrijpen waarom iemand iets doet, wat hij weer wil kunnen doen zodat hij naar tevredenheid kan functioneren. Ik zoek graag met u en uw naasten naar mogelijkheden.

Na de 20 jaar werken binnen een instelling ben ik toe aan een nieuwe stap. Ik heb er veel zin in om het werken in de eerste lijn te gaan verkennen.

06-11754574, ipeters@ergodus.nl

Reacties zijn gesloten.