Ergotherapeuten

Ergotherapiepraktijk Ergodus bestaat uit vijf ergotherapeuten.
U heeft altijd een vaste behandelaar en het streven is dat er zo min mogelijk gewisseld wordt.
Alle ergotherapeuten zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici.

Jeannet Scheffer

Ik ben Jeannet Scheffer en sinds 1984 met hart & ziel ergotherapeut en vanaf 2008 praktijkhouder van Ergodus.
Mijn achtergrond is breed en ik ben van veel markten thuis. Ik heb ruime behandelervaring binnen de revalidatie en eerstelijns ergotherapie.
Daarnaast heb ik de nodige ervaring in advisering met betrekking de Wmo en werkplekadvisering.
Aangezien ik al lange tijd in de regio werkzaam ben, zijn de gemeente Ede en naburige gemeenten mij zowel qua instanties als netwerk goed bekend. Binnen de praktijk zie  ik vanwege deelname aan ParkinsonNet veel cliënten met de ziekte van Parkinson. Daarnaast heb ik veel affiniteit met dementie en ben actief als Edomah  coach om vakgenoten te ondersteunen om vaardiger te worden met Edomah (Ergotherapie bij Ouderen met Dementie en hun Mantelzorgers aan Huis). Ook heb ik afgelopen jaren extra expertise opgebouwd in het werken met mensen met kanker. Tot slot heb ik veel ervaring met CVA.  Ik heb 9 jaar les gegeven op de Hogeschool Rotterdam, opleiding ergotherapie en les gegeven bij het NCOI.  Van nature ben ik een netwerker en bruggenbouwer. In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur en bezig met macrofotografie/natuurfotografie, zie https://vroegevogels.bnnvara.nl/community/fotos/fotograaf/Jeannet1961

Belangrijk in mijn visie zijn:

  • aansluiten op iemands levensverhaal
  • op zoek gaan naar wat iemand drijft
  • denken in mogelijkheden
  • buiten kaders durven denken

06-49619979, info@ergodus.nl

Lysanne van Oostrom

Ik ben Lysanne van Oostrom en begin 2012 afgestudeerd als ergotherapeut.  Ik ben nu ruim zes jaar werkzaam als ergotherapeut in de eerstelijn. Ik vind het erg leuk om als ergotherapeut te werken, omdat het een gevarieerd beroep is met veel verschillende hulpvragen en mogelijkheden.

Het is voor mijn een uitdaging om samen met u te zoeken naar mogelijkheden en oplossingen om uw zelfstandigheid te vergroten. Ik heb veel ervaring met hulpmiddelen op het gebied van het aan en uittrekken van de steunkousen. Daarnaast ben ik gespecialiseerd als Edomah therapeut in ergotherapie bij cliënten met dementie en hun mantelzorgers.

Ik vind het mooi om te zien dat mensen door middel van ergotherapie hun zelfstandigheid kunnen behouden of vergroten.

06-47286844, lvanoostrom@ergodus.nl

Karin Koemans

Mijn naam is Karin Koemans. Sinds 2001 voer ik het mooie beroep ergotherapie uit. In de afgelopen jaren heb ik de nodige ervaring opgedaan in de ouderenzorg. Ik heb in het verpleeghuis gewerkt en mensen op de geriatrische revalidatie en in de thuissituatie behandeld. Ook op het gebied van fysieke belasting heb ik veel ervaring opgedaan.

Sinds 2010 ben ik aangesloten bij ParkinsonNet en afgelopen jaar ben ik begonnen aan de opleiding tot cognitief revalidatie therapeut. Bij Ergodus maak ik onderdeel uit van het CVA-team Ede en omstreken.

Als ergotherapeut vind ik het een uitdaging om samen met u te komen tot een manier waarop u weer kunt doen wat belangrijk voor u is. Elke dag voert u veel verschillende handelingen en activiteiten uit. Dit activiteitenpatroon is een deel van wie u bent. Soms lukt het niet meer datgene te doen wat u altijd gewend was te doen. Samen gaan we onderzoeken hoe u uw kwaliteit van leven weer kunt verhogen of behouden.

06 11072400, kkoemans@ergodus.nl

Nicole Schoeber

Ik ben Nicole Schoeber en ik ben sinds 1997 ergotherapeut. Na eerst 5 jaar in een revalidatiecentrum te hebben gewerkt, heb ik de afgelopen 13 jaar als ergotherapeut/adviseur gewerkt voor een organisatie die assistentie biedt aan mensen met een lichamelijke beperking. Vanaf januari 2016 werk ik in de eerste lijn.

Ik heb veel ervaring in de behandeling/begeleiding van mensen met ernstige lichamelijke beperkingen, zoals bij MS, ALS en spierziekten. Daarnaast ben ik ben gespecialiseerd als ergotherapeut bij COPD en ben ik vanaf 2018 ParkinsonNet-therapeut. Ook ben ik geschoold in wat ergotherapie kan bieden bij mensen met kanker. Binnen onze beroepsvereniging Ergotherapie Nederland maak ik deel uit van de commissie OPEN (Ondernemers Platform Ergotherapie Nederland).

Al vanaf dat ik ergotherapie studeerde had ik de overtuiging dat ergotherapie het best tot zijn recht komt bij mensen thuis, als dat mogelijk is uiteraard. Ik zie het als een uitdaging om samen met de cliënt, met u, naar een oplossing te zoeken voor beperkingen die u ervaart tijdens uw dagelijkse activiteiten.

06-33750707, nschoeber@ergodus.nl

Isabelle Peters

Ik ben Isabelle Peters en sinds 1996 werkzaam als ergotherapeut. Sinds januari 2018 ben ik als freelancer werkzaam in de praktijk Ergodus.

Ik ben 48 jaar oud, getrouwd en heb een zoon en een dochter.

De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest binnen de psychiatrie . Ik heb veel ervaring in het werken met mensen met psychische klachten en Niet Aangeboren Hersenletsel. Tot nu toe heb ik in de 2 de en 3de lijn gewerkt op een PAAZ van een ziekenhuis in Amsterdam en in de specialistische psychiatrie in Wolfheze. Sinds 11 jaar ben ik als ergotherapeut werkzaam in een kliniek voor mensen met de combinatie van NAH en psychische problemen. Ik heb veel ervaring met het werken met mensen met een depressie, angst klachten, ADHD en vermoeidheidsklachten.

Ik heb de cursus Cognitieve Revalidatie voor ergotherapeuten inmiddels afgerond. Hierdoor heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van geheugen en aandachtsproblemen en problemen met plannen, organiseren en problemen oplossen. De vaak onzichtbare gevolgen van hersenletsel en psychische problemen op het dagelijks leven boeien mij zeer. Ik wil graag begrijpen waarom iemand iets doet, wat hij weer wil kunnen doen zodat hij naar tevredenheid kan functioneren. Ik zoek graag met u en uw naasten naar mogelijkheden.

06-11754574, ipeters@ergodus.nl

Reacties zijn gesloten.