Ergotherapeuten

Ergotherapiepraktijk Ergodus bestaat uit vijf ergotherapeuten.
U heeft altijd een vaste behandelaar en het streven is dat er zo min mogelijk gewisseld wordt.
Alle ergotherapeuten zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici.

Jeannet Scheffer

Jeannet SchefferIk ben Jeannet Scheffer en sinds 1984 met hart & ziel ergotherapeut en vanaf 2008 praktijkhouder van Ergodus.
Mijn achtergrond is breed en ik ben van veel markten thuis. Ik heb ruime behandelervaring binnen de revalidatie en eerstelijns ergotherapie.
Daarnaast heb ik de nodige ervaring in advisering met betrekking de Wmo en werkplekadvisering.
Aangezien ik al lange tijd in de regio werkzaam ben, zijn de gemeente Ede en naburige gemeenten mij zowel qua instanties als netwerk goed bekend. Binnen de praktijk zie  ik vanwege deelname aan ParkinsonNet veel cliënten met de ziekte van Parkinson. Daarnaast heb ik veel affiniteit met dementie en CVA. Ik heb 9 jaar les gegeven op de Hogeschool Rotterdam, opleiding ergotherapie en les gegeven bij het NCOI.  Van nature ben ik een netwerker en bruggenbouwer.

Belangrijk in mijn visie zijn:

  • aansluiten op iemands levensverhaal
  • op zoek gaan naar wat iemand drijft
  • denken in mogelijkheden
  • buiten kaders durven denken

06-49619979, info@ergodus.nl

Lysanne van OostromLysanne van Oostrom

Ik ben Lysanne van Oostrom en begin 2012 afgestudeerd als ergotherapeut.  Ik ben nu ruim vijf jaar werkzaam als ergotherapeut in de eerstelijn. Ik vind het erg leuk om als ergotherapeut te werken, omdat het een gevarieerd beroep is met veel verschillende hulpvragen en mogelijkheden.

Het is voor mijn een uitdaging om samen met u te zoeken naar mogelijkheden en oplossingen om uw zelfstandigheid te vergroten. Ik heb veel ervaring met hulpmiddelen op het gebied van het aan en uittrekken van de steunkousen. Daarnaast ben ik gespecialiseerd als Edomah therapeut in ergotherapie bij cliënten met dementie en hun mantelzorgers.

Ik vind het mooi om te zien dat mensen door middel van ergotherapie hun zelfstandigheid kunnen behouden of vergroten.

06-47286844, lvanoostrom@ergodus.nl

Riet Luyten

Riet LuytenIk ben Riet Luyten en werk sinds 1976 als ergotherapeut. Mijn meeste ervaring ligt binnen de revalidatie en sinds 15 jaar werk ik in de eerste lijn.
Ik ben geregistreerd ParkinsonNet therapeut en heb specifieke cursussen gevolgd in de behandeling/begeleiding van mensen met dementie en oncologische ziektebeelden.
Het werken in de eerste lijn, bij mensen thuis, ervaar ik als een heel goede plek voor een ergotherapeut.

Juist op de plek waar u woont en leeft bekijk ik samen met u wat er verbeterd kan worden zodat u veiliger, zelfstandiger of met minder klachten uw dagelijkse bezigheden kunt uitvoeren.
Het samen met u en uw naasten puzzelen wat het beste past bij uw leefstijl en uw persoon, vind ik een van de meest boeiende aspecten van mijn werk.

06-53795126, rluyten@ergodus.nl

Katia Gitsis

Ergotherapeut Katia GitsisIk ben Katia Gitsis en ik ben in 2014 afgestudeerd als ergotherapeut. In drie jaar tijd heb ik heb ik al veel ervaring opgedaan binnen een diversiteit aan doelgroepen en hulpvragen. Ik zie veel cliënten met NAH/CVA en ben verbonden aan het CVA team Ede e.o.. Ik volg de opleiding tot cognitief revalidatietherapeut.  Daarnaast zie ik ook veel mensen met chronische pijn en vermoeidheid. Ook werk ik een aantal uren binnen het onderwijs bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Wat mij zo enthousiast maakt tijdens het werken als ergotherapeut is de afwisseling die ik tegenkom en de creativiteit die daarbij komt kijken. Bij iedere cliënt zoek ik naar een oplossing op maat. Daarnaast kom ik het liefst bij de cliënt thuis, zodat we in zijn of haar eigen omgeving de zelfstandigheid en kwaliteit van leven kunnen vergroten.

06-24268785, kgitsis@ergodus.nl

Nicole Schoeber

Nicole SchoeberIk ben Nicole Schoeber en ik ben sinds 1997 ergotherapeut. Na eerst 5 jaar in een revalidatiecentrum te hebben gewerkt, heb ik de afgelopen 13 jaar als ergotherapeut/adviseur gewerkt voor een organisatie die assistentie biedt aan mensen met een lichamelijke beperking. Vanaf januari 2016 werk ik in de eerste lijn. Tegelijkertijd volg ik ook de post-HBO opleiding tot praktijkondersteuner somatiek, waarbij ik veel kennis krijg over diabetes mellitus, hart- en vaatziekten, astma en COPD.

Ik heb veel ervaring in de behandeling/begeleiding van mensen met ernstige lichamelijke beperkingen, zoals bij MS, ALS en spierziekten. Ik ben gespecialiseerd als ergotherapeut bij COPD.

Al vanaf dat ik ergotherapie studeerde had ik de overtuiging dat ergotherapie het best tot zijn recht komt bij mensen thuis, als dat mogelijk is uiteraard. Ik zie het als een uitdaging om samen met de cliënt, met u, naar een oplossing te zoeken voor beperkingen die u ervaart tijdens uw dagelijkse activiteiten.

06-33750707, nschoeber@ergodus.nl

Isabelle Peters

Ik ben Isabelle Peters en sinds 1996 werkzaam als ergotherapeut. Vanaf januari 2018 ben ik als freelancer werkzaam in de praktijk Ergodus.

Ik ben 47 jaar oud, getrouwd en heb een zoon van 18 en een dochter van 14 jaar.

De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest binnen de psychiatrie . Ik heb veel ervaring in het werken met mensen met psychische klachten en Niet Aangeboren Hersenletsel. Tot nu toe heb ik in de 2 de en 3de lijn gewerkt op een PAAZ van een ziekenhuis in Amsterdam en in de specialistische psychiatrie in Wolfheze. Sinds 10 jaar ben ik als ergotherapeut werkzaam in een kliniek voor mensen met de combinatie van NAH en psychische problemen. Ik heb veel ervaring met het werken met mensen met een depressie, angst klachten, ADHD en vermoeidheidsklachten.

Ik heb de cursus Cognitieve Revalidatie voor ergotherapeuten inmiddels afgerond. Hierdoor heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van geheugen en aandachtsproblemen en problemen met plannen, organiseren en problemen oplossen. De vaak onzichtbare gevolgen van hersenletsel en psychische problemen op het dagelijks leven boeien mij zeer. Ik wil graag begrijpen waarom iemand iets doet, wat hij weer wil kunnen doen zodat hij naar tevredenheid kan functioneren. Ik zoek graag met u en uw naasten naar mogelijkheden.

Na de 20 jaar werken binnen een instelling ben ik toe aan een nieuwe stap. Ik heb er veel zin in om het werken in de eerste lijn te gaan verkennen.

06-11754574, ipeters@ergodus.nl

Reacties zijn gesloten.